|
|
|
|
 |
|
|
| |
ovia.herbert
Site Admin

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti
|
|
|
|
revistele "lama de ras" si "efectul de seara&
[color=green] m-am gandit ca la acest subforum sa aduc in atentie prin neatentie texte din revistutele under "lama de ras" si "efectul de seara"
(care a devenit si numele proiectului nostru din 'green hours").
pe scurt - primul nr. al "lamei" a aparut in 1999 in alexandria cu ajutorul prietenilor valentin nicolae si lucian damiev. au fost 2 numere. apoi inca 2 scoase in bucuresti in 2000 si 2001 impreuna cu adrian urmanov si andrei peniuc (deci aparitii anuale asta pentru a tine in priza cititorii fideli ).
iar "efectul de seara" in cursul anului 1999 tot la alexandria si tot cu ajutorul lui damiev si a lui valentin.
pentru ca in acele vremuri site-urile erau un lux ptr. noi, nu aveam nici unul calculatoare, ci doar 2 masini de scris imprumutate de la unul la altul,aparitia revistutelor a ramas doar pe hartie si nr de exemplare nu a depasit niciodata cifra magica de 70.
sper sa va delectati si sa mai reactionati la aceste texte datate !
o sa fac o selectie ale tuturor care au aparut in cele 2 revistute. vor fi : proze, poeme, texte programatice, editoriale, texte-joc etc.
|
|
|
|
| |
Dum Sep 16, 2007 7:36 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
ovia.herbert
Site Admin

|
|
|
|
scurt istoric al lamei si al efectului
o completare la istoricul "lamei de ras" si a "efectului de seara". a mai aparut pe forum dar acum locul ei este aici daca tot am inceput sa postez texte din aceste revistute:
scurt istoric:
" lama de ras "a fost o revista under literara scoasa in 1999 in alexandria- impreuna cu valentin nicolae (inca locuitor al alexandriei-inca scriitor- inca necunoscut capitalei dar...) si lucian damiev (actualmente- traitor in rosiorii de vede impreuna cu iubita lui, inca scriitor, inca necunoscut capitalei, dar...). primul nr. l-am scos in vreo 80 de ex., al doilea in 60- scadere dramatica. am impartit revistuta pe strazile pline de tei si castani ale alexandriei. tipelor din cele doua parculete ale orasului... care ne zambeau mai frumos... si alte locuri publice total nepregatite de intrarea noastra in viata urbei. lansarea celui de-al doilea numar a avut loc la "muzeul judetean de cultura " din alexandria. o lansare unde au fost prezenti si andrei peniuc si nina vasile. am impartit exemplarele cu lame de ras "gillete" lipite pe prima pagina cu scoci. unii dintre cei care s-au grabit sa le apuce neglijent, pentru a le rasfoi in graba au reusit sa se si taie. a fost singura lansare insangerata a lamei.
apoi ca sa facem legatura cu numele acestui forum si cu proiectul desfasurat acum in "green"- revista "lama" s-a transformat in "efectul de seara" ( numele a fost inspirat de un poem superb in acele vremuri, al lui damiev- cu acelasi nume- "efectul de seara"). noua revista care grafic a aratat mult mai bine, decat primele 2 nr. ale lamei , a aparut -in trei numere- au fost si ceva bani oficiali pentru scoaterea si impartirea ei- colo -dincolo. revistuta a fost recenzata in 2000 si de "romania literara" (desarta vanitate!- oarecum necesara...).
dupa ce ne-am certat cu oficialii care dadeau banii pe munca noastra sisifica- am revenit la prima dragoste "lama de ras". eu aterizasem in buc. (an 2000) si trebuie sa recunosc ca fara contributia lor- adica: adi urmanov, andrei peniuc, eliza, elena vladareanu si razvan tupa "lama " nu ar fi renascut. au mai aparut doua numere. .lansari neo-ficiale la cenaclul "litere" , unde ianus nu a avut decat cuvinte urate despre ea- de inteles privind cu dragoste in urma- el pregatea cu chiva aparitia "fracturi'.
concurenta nu era de bun augur! am mai dat-o si pe la "euridice", in vremurile bune ale cenaclului.
de atunci adica din 2001- au fost mai multe incercari de a rescoate revistuta- nereusite.
nr. de exemplare scoase a oscilat intre 70 si 100 . deoarece le scoteam in mai multe transe.
|
|
|
|
| |
Lun Sep 17, 2007 6:29 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
blackriver

Data înscrierii: 18/Sep/2007
Locație: Orasul
|
|
|
|
o sa scriu si eu ceva... cand o sa am timp. am scris totusi ceva. vezi: despre reviste
|
|
|
|
| |
Mar Sep 18, 2007 11:01 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
catalina.george

|
|
|
|
povestea cu aceste reviste e aproximativ cea descrisa de robert (ovia herbert)... insa revistele astea s-au facut si pentru faptul ca aveam interlocutori putini si oarecum superficiali... in plus, cred ca am incercat sa aratam ca se poate face asta... la un moment dat erau tot felul de yoghini care promovau tot felul de reviste si texte... cred ca incercarile acelea destul de atente au avut si rolul de a ne arata celor din jur, care credeau ca pierdem vremea, multi cred si acum...
oricum, ideea e simpla: eu ma duc pe jos in oras sa beau o cafea la dozator, ei se duc cu masinile... prin urmare, din punctul asta de vedere am cam pierdut vremea... din pacate n-am avut aceste calculatoare la vremea aceea... poate ne-ar fi folosit si adunat sa facem revista dementa dupa revista absurda. acum sunt reviste peste tot... dpmdv nu le citeste nimeni...
voi reveni. in speranta ca ma va citi cineva.
Aceasta postare, vali, ti-am mutat-o aici pentru ca este un raspuns la acest subiect si nu avea rost sa lasam subiect separat, ca sa nu se mai inteleaga nimic.
|
|
|
|
| |
Joi Sep 20, 2007 10:23 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
blackriver

|
|
|
|
http://blackriver.scriitor.org/
vezi aici niste scanari ale lamei de ras(a)
|
|
_________________ Dao, calea ca o curgere de apa.
|
| |
Sâm Sep 22, 2007 9:56 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
blackriver

|
|
|
|
uite ca e mai bine cu link
|
|
_________________ Dao, calea ca o curgere de apa.
|
| |
Sâm Sep 22, 2007 9:58 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
ovia.herbert
Site Admin

|
|
|
|
da modigus. am vazut. super misto. poate mai bagi. ti-am dat trimitere pe blog. mai uitata-te la o trimitere peblogul cu care va colabora de acum incolo forumul efectul.
astept sa-ti faci si acolo un cont. poti posta si fotografii cu lama si efectul - http://www.ebuchete.ro/ .
|
|
|
|
| |
Dum Sep 23, 2007 2:59 am |
|
|
|
|
|
|