Autentificare Mesaje private Grupuri Profil Înregistrare Membri Căutare FAQ

Sansa pentru talentele reale - eliza dumitrescu
Pagina 1 din 1

Răspunde la subiect
Crează un subiect nou

ovia.herbert
Site Admin

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

Sansa pentru talentele reale - eliza dumitrescu

Acest articol este scris de Eliza Dumitrescu si descrie campania in care s-a implicat Adi Urmanov in
prezent parintele Serafim de la manastirea Rasca (prietenii stiu de ce ! )

Șansă pentru talentele reale
2007 09 22| de Eliza Dumitrescu

Compania Abbott, lider în cercetarea HIV/SIDA încă de la apariția epidemiei, a lansat împreună cu UNOPA “Promisiune pentru viitor”, un program prin care sprijină tinerii seropozitivi să ducă o viață normală. Tutori din patru domenii, pictură, publicitate, IT și modă, au lansat proiecte specifice și i-au ghidat pe tineri de-a lungul realizării lucrărilor lor.

Etapa practică a proiectului s-a desfășurat la Mănăstirea Râșca, la propunerea părintelui Serafim și cu binecu­vântarea Părintelui Stareț Arhimandrit Mihail Bălan. Anul acesta proiectul se va finaliza cu o gală de premiere a celor mai bune lucrări, urmând ca anul viitor să se mai deruleze o nouă etapă. Tutorele tinerilor pasionați de publicitate a fost Veronica Savanciuc, președinte și CEO al agenției Lowe&Partners.

Jurnalul Național: Ce înseamnă proiectul “Promisiune pentru viitor”?

Veronica Savanciuc: “Promi­siu­ne pentru viitor” este o campanie so­cială care vizează sprijinirea tineri­lor seropozitivi pentru a duce o viață mai bună. 27 de tineri infectați cu HIV s-au înscris în program hotărâți să ne arate nouă și lumii întregi că boala de care suferă nu este o piedică în calea succesului, că sunt in­te­li­genți, talentați și capabili. Împărțiți pe domenii de interes (pictură, modă, publicitate și IT), ei lucrează la proiecte creative sub îndrumarea specialiștilor implicați. Dincolo de aceste motive, tinerii participanți la proiect au fost cei care ne-au cerut indirect implicarea; fenomenul pu­blicității este captivant, îi atrage necondiționat și este o bună metodă de terapie prin spirit.

Jurnalul Național: Cum apreciați munca tinerilor care s-au implicat în concursul de proiecte pentru publicitate?

Veronica Savanciuc: Având în vedere vârsta lor și noțiunile de publicitate de care dispun, am fost cu toții surprinși de rezultate. Mai toți tinerii înscriși la Secția Publicitate au un simț strategic și o ascuțime a minții pe măsura aspirațiilor lor; au venit cu spoturi radio și tv filmate cu aparate de amator sau chiar cu telefonul, ne-au arătat direcții de comunicare aplicate pe diferite categorii de public, au dovedit simț estetic și o ambiție ieșită din comun. Firește, e nevoie de muncă multă pentru a deveni profesioniști în domeniu, însă mai importantă decât orice este pasiunea lor. Mai toți se pregătesc pentru admitere la o facultate de profil, unii sunt deja studenți în anul I. Ușile companiei noastre rămân deschise pentru ei, sunt sigură că unii vor continua să învețe și să ne ceară părerea și după terminarea acestei etape a programului. Cine știe... peste câțiva ani, s-ar putea ca unii dintre ei să ne devină colegi.

Jurnalul Național: Cum s-au raportat tinerii an­trenați în program la mun­ca de publicitar? Cum au va­lo­rificat informația primită?

Veronica Savanciuc: Am început prin a le oferi o ima­gine mai concretă, din interior, asupra agenției Lowe & Partners. Fas­ci­na­ția lor ne-a făcut să ne simțim artiza­nii unui întreg univers. Au trecut prin toate departamentele și fiecare a putut să își aleagă domeniul de in­t­eres în cunoștință de cauză; au lu­crat în creație pe Mac-uri, au trecut prin Client Service, Desktop Publi­shing, Audio-Video și Public Relations. Am fost surprinși când am văzut că unii dintre ei și-au descoperit noi valențe și unul dintre băieți a găsit mai atractivă partea de Client Service, alții s-au simțit mai bine la cre­a­ție, iar alții doresc să afle mai mu­l­te despre Relații Publice. Evo­lu­ția lor este de necontestat, sunt din ce în ce mai buni, au deprins deja un lim­baj de specialitate.

Jurnalul Național: Ați discutat cu ei ? Ce anu­me i-a atras la publicitate?

Veronica Savanciuc: Și noi am fost curioși să aflăm de ce publicitate. Dacă moda sau computerele sunt pasiuni destul de răspândite în rândul tinerilor, nu ne așteptam ca și publicitatea să fi ajuns deja la rang de hobby. Ei bine, am aflat-o acum: acești tineri privesc publicitatea ca pe un fenomen artistic. Publicitatea este o știință complexă însă surprinzător de realistă. Am descoperit prin această campanie că publicitatea românească are consumatori fideli și inteligenți. În prima fază probabil i-a atras ideea de melanj între film, muzică, design. Acum fiecare știe deja în ce departament i-ar plăcea să lucreze. A fost plăcut și încurajator să descoperim toate astea.

Jurnalul Național: Ne puteți vorbi despre lu­cră­­ri ale acestor copii care v-au impresionat în mod deo­sebit?

Veronica Savanciuc: Toate campaniile ne-au impresio­nat în mod plăcut. Lucrul s-a des­fă­șu­rat în baza unor brief-uri, așa că cei înscriși au avut de pus la punct cam­panii pentru diverse produse deja existente pe piață; au făcut re­branding, extensii de gamă, lansare de produse noi. Cu toate acestea, va exista un câștigător, pe care încă nu îl cunoaștem, munca fiind în toi. Proiectele finale vor fi prezentate în luna octombrie, atunci vom ști cu certitudine cine a fost cel mai bun. Pentru mine toți sunt câștigători.

Jurnalul Național: Alături de IT, modă și pictură, publicitatea a fost unul dintre domeniile abordate de “Promisiune pentru viitor”. Cum explicați acest lucru?

Veronica Savanciuc: Cred că publicitatea alături de mo­dă și IT sunt cu siguranță trei dintre cele mai atractive domenii la ora actuală. Pasiunea lor pentru pictură provine din trăirile intense și o deosebită sensibilitate a acestor tineri. Am descoperit cu surpriză și cu bucurie pasiunea lor pentru pu­blicitate.

Dincolo de aceasta, nu pot să nu observ că începem să avem o cultură a advertisingului și în România, iar dacă publicațiile de specialitate nu sunt încă citite pe scară largă, avem emisiuni și site-uri din ce în ce mai accesate.

Jurnalul Național: De ce ați ales ca tabăra de creație să aibă loc la Mă­năs-tirea Râșca?

Veronica Savanciuc: Mănăstirea Râșca și-a creat deja un renume în ceea ce privește susținerea și formarea tinerelor ta­lente. Părintele Ieromonah Serafim derulează aici anual proiecte ample, tabere de creație pe diverse teme. Am căutat mult un loc în care tinerii să se simtă în largul lor și să fie tratați așa cum merită. Nu este pentru nimeni un secret faptul că acești copii au multe de suferit de pe urma comportamentelor discriminatorii ale celor din jur. Din acest motiv, am considerat Mănăstirea Râșca un loc ideal.

Perspectivă
“Acești tineri privesc publicitatea ca pe un fenomen artistic. Publicitatea este o știință complexă, însă surprinzător de realistă. Am descoperit prin această campanie ca pu­bli­citatea românească are con­­su­matori fideli și in­te­li­genți”

Calități
“Mai toți tinerii înscriși la Secția Publicitate au venit cu spoturi radio și tv filmate cu aparate de amator sau chiar cu telefonul, ne-au arătat direcții de comunicare aplicate pe diferite categorii de public, au dovedit simț estetic și o ambiție ieșită din comun”

Veronica Savanciuc

( articol preluat din "Jurnalul National").

MesajLun Oct 01, 2007 2:23 pm
Răspunde cu citat (quote)
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Crează un subiect nou
Răspunde la subiect
Pagina 1 din 1

Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum