| |
ovia.herbert
Site Admin

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti
|
|
|
|
privirea blanda a naratorului- valentin nicolae
din primul numar din 1999 al "lamei de ras" , 2 texte ale lui valentin nicolae:
privirea blândă a naratorului
Dintr-o fugă continuă cusută cu ață albă, din nenumărate periferii zilnice, din nesfârșite suprafețe nocturne nu se poate naște nimic nou și adevărat, durabil.
Trăind la nivelul eschivei intenționate și suspiciunii posesive relația devine discordantă,sterilă.Relația suferă, oricâtă măiestrie în arta toleranței și compasiunii ai avea .
Legătura invizibilă este atât de firavă, de fragilă, de casantă în lipsa centrului, a temeiului. Nu se poate trăi în mod armonios la nivel periferic și derizoriu.
Eschiva narcisistă permanentă acoperă, viciază profunzimile și frumusețile sufletului, dăruirea dezinteresată dispare cu desăvârșire din țelul zilnic.
Asta nu este nicidecum calea adevărată pentru a ajunge la acord și înțelegere.
Un bine provizoriu și steril clădit pe fundamente șubrede, un bine de cartier fără fond, nu este de ajuns pentru a te lega transformator. Pe treapta evitării conștiente, pe treapta orgoliului, asumat ostentativ și posesiunii maniacale nu apare nici o rază de soare, de sublim, nu există comunicare subtilă interioară. Veșnica fugă de tine însuți, evitarea absurdă a sinelui nu este de bun augur, nu îți oferă ajutor și protecție pe drumul sinuos al înțelepțirii.
Ce păcat ce farădelege că se trăiește superficial și la întâmplare. Fără scop. Fără țel.Fără dorință interioară de schimbare.
Străini și stingheri ne privim cu ochi iscoditori, suspicioși și reci, tare reci, de parcă ne-am furat unii altora pâinea de pe masă, de parcă ne-am omorât unii altora frații și surorile.
VALENTIN NICOLAE.
BLACK SEA (exerciții pentru glezne și picioare fragede)
Nu. Coerența ideii. Funingine. Viziune literară a ursului de Hamangia. Argumentație. Structura.Anateme. Nu.Aberant. Nu-nimic. Blândul pitic rimelat.Spațiu de doliu. Siberian. Molusca de dentiție.Figurat.Forma. Fals.Timp intuitiv. Aduceri aminte. Sub-stanțe burgheze. Molusca de peron adulmecă zarurile de zahăr.
Era o primăvară superbă inconștientă.Vera părea o femeie frumoasă. Nu te-am văzut goală niciodată. Terapia. Scrisul, litera mantrică.
Vultur latent cu aripi strânse. Nu se mișca nici o frunză de arțar. Totul era neclintit, înțepenit . De zahăr zar. Clipe hipocalcemice. Spasmofilice. Toată sămânța pe altarul ideii. Nu am citit absolut nimic veacul acesta. Se vede. Nu nimic.
Frunzele (de arțar) erau de multă vreme. Cerul în oglinzi retrovizoare de cârpă. Pe altarul minții. Pe terasa echilibrului. Echilibru. Egalitate. Alpha. Aleph. Am uitat aducerile aminte. Anamnesis. Teoria numelor. Teoria traumei. Un cangur- vultur mirosind a bec lampant.
Fumam tutun de pipă pe zâmbetul schilod al câinelui marsupial. Coral, modal, numenal, autumnal, letal ursul abisal.
(NICOLAE VALENTIN).
|
|