| |
blackriver

Data înscrierii: 18/Sep/2007
Locație: Orasul
|
|
|
|
Nevroza placentara
N-am zărit mai nimic în drumul meu nimicitor către amurg. Un gând oarecare (sintetic?) te poate paraliza. Eram beat. Un surâs îmi încununa decăderea.
Farurile (luminile?) automobilelor mă desenau caricatural prin umbrele îndrăgostite de asfalt.
Scanam orice privire duioasă ce mă adulmeca, ce mă adumbrea, ce mă scotea din sărite. Cerșeam clipă de clipă reabilitarea.
Încercai să citesc ceva despre arta divinației. În tarot există o carte: Vagabondul, Nebunul. Mă recunoscui imediat. E începutul drumului, e frisonul căutărilor, e orgasmul deflorării.
Felinarele roșiatice, gălbui așteaptă cuvântul meu de bun rămas. Cuvântul de părăsire. Amân versul nostalgic din cauza nevrozei placentare de iarnă. Petalele trandafirului galben cad cu fiecare întâlnire ratată. Orice apariție are aerul eșecului major.
Strada părea pavată cu vise spulberate, cu speranțe dulci în cădere. Pașii soldatului răsunau a cavou. Gândurile lui. La cafenea poetul Damiev improviza ceva la mașina de scris. Pentru justificarea ghilotinei ca progres tehnic. Unica femeie din cafenea broda orori pe chipul străveziu al îndrăgostitului amfibiu.
Mi-am ridicat privirea din scrum și am început să văd. Ochiul, cu ceva rimel întins, bluza roșie, degetele nervoase, fularul alb, pașii soldatului, sânii dulci desenați nostalgic de îngeri.
Gustai lichiorul de vișine, blondele părăsiseră încăperea.
Buzele ne erau reci și subțiri. Săruturile, cibernetice. Zorii păreau misogini. Gândurile noastre visau atinse de lodenul melancoliei. Un bărbat (bărbatul?) adormi cu capul pe masă. Dinții mei, atacați de napalm.
Poetul Damiev se încumetă la o lovitură complicată deasupra mesei de biliard.
Stângaci vers nostalgic în zorii nemiloși ai crepuscului.
Ea își aruncă blugii pe fotoliu. Adormi citind proză contemporană.
Ne îmbrăcarăm, eu, poetul Damiev, poetul Mihail, și respirarăm încă o dată efectul de seară
devastator.
Anxios dans în iarnă. Stângaci ideal printre blocuri de beton și fiare.
Cineva adormi cu un singur gând: gândul pierzaniei veșnice.
|
|