|
|
|
|
 |
|
|
| |
catalina.george

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti
|
|
|
|
Lucia Daramus - despre "Purificare"
Mie mi-a placut extrem de mult Purificare, autor Sarah Kane. Desi punerea in scena e controversata (cel putin asa spune critica de specialitate), mie nu mi s-a parut. De ce? Pentru ca, asumindu-mi sinceritatea, ma regasesc in personajul feminin, in labilitatea si alergarea din fata acestei lumi. cam atit....ramin metaforele culturale multiple din piesa, dar acestea se intilnesc in orice creatie. nu am avut ocazia sa citesc textul Sarei Kane. il are careva?
Pe marginea subiectului acestei piese se confeseaza regizorul Andrei Serban, mai multe pe www.luciadaramus.piczo.com - pagina drama
lucia daramus
Lucia, am mutat postarea ta pentru ca nu era despre spectacolul lui Afrim, ci despre "Purificare" al lui Andrei Serban.
Sugestie: cind postam despre cite un alt spectacol, sa facem subiect nou (optiunea New Topic din stinga, jos, pe tab portocaliu). Pentru ca astfel oricine citeste vede din titlu despre ce este vorba. Altfel, nu va stii.
|
|
|
|
| |
Dum Iun 03, 2007 12:32 am |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
catalina.george

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti
|
|
|
|
Aceasta punere in scena este controversata, Lucia, putina atentie la termeni. Pentru ca "a fi controversata" inseamna "a provoca o controversa". Iar spectacolul "Purificare" a provocat o controversa. Critici ca Magdalena Boiangiu l-au "tras de urechi" pe Serban pentru aceasta montare, spunind ca a fortat fara motiv, iar altii, ca Iulia Popovici, au apreciat spectacolul chiar pentru cit de departe a impins lucrurile, ca provocare estetica, dar si ca punere in valoare a unei experienta de viata ingrozitoare. Deci, iata controversa.
Revin.
|
|
|
|
| |
Dum Iun 03, 2007 12:34 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
| |
Lucia Daramus
Data înscrierii: 02/Iun/2007
Locație: Cluj-Napoca
|
|
|
|
Draga Catalina,
Da, tocmai la acele critici ma refeream. Nici prin Cluj nu a prea fost inteleasa punerea in scena a lui Adrei Serban. Eu, insa, am vazut cu alti ochi. Aici, regizorul lucreaza cu extrem de multe simboluri care nu pot fi descifrate decit prin interpretari culturale, dinspre tragedia greaca. Nu stii, nu cunosti tragedia greaca, nu ai cum sa intri in cele mai ascunse straturi propuse de Andrei Serban. Totusi, au dreptate si criticii de teatru - nu poti pretinde celor din sala sa cunoasca intreaga tragedie greaca, universul cultural al grecilor, filosofia, nebunia la greci (care e de mai multe feluri, fiecare pretindu-se la interpretari diferite), planurile semanticii terminologiei grecesti, simbolistica etc. la care face apel regizorul si pe care le insereaza in scena si de pe aceasta pozitie sa descifrezi, ca, e adevarat, nu se poate...
Mie mi-a placut tocmai din acest motiv. Am pus fiecare scena pe cite un tipar antic. Mai exista clasicisti care au inteles ce a vrut Andrei Serban.....la fel si Basarab Nicolescu...dar, din nou, ne intrebam - pentru cine facem arta?
|
|
|
|
| |
Dum Iun 17, 2007 12:40 pm |
|
|
|
|
|
|